Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Γιώργος και Συνεργάτες



Ο συνήγορος του Πολίτη τόσα χρόνια ήταν κρυμμένος μέσα στα γραφειοκρατικά του καθήκοντα, μακριά από τον ενεργό ρόλο που του άξιζε. Τώρα ξυπνάει από τη χειμερεία νάρκη του και καλείται να αναδείξει όλα τα κωλύμματα της δημόσιας διοίκησης ώστε να αρχίσει το έργο της πάταξης της διαφθοράς. Η κίνηση σωστή, επιβραβεύτηκε από όλες τις πλευρές.

Η κίνηση επίσης της κατάργησης του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης στα δικά μου άπειρα αυτιά ακούστηκε θετική. Στην είδηση της κατάργησης, αναρωτήθηκα γιατί θα έπρεπε να υπάρχει αυτό το Υπουργείο, ποιες ακριβώς ήταν οι αρμοδιότητές του και σε ποιο βαθμό μπορούσε να προσφέρει κάτι στο θέμα της FYROM. Με τον ίδιο τρόπο που το κράτος διαχειριζόταν την κατάσταση μέσω του Υπουργείου Μακεδονίας μπορεί να τη διαχειριστεί μέσω ενός μεγαλύτερου, πιο ενιαίου Υπουργείου στην Αθήνα. Με την ίδια λογική και με κριτήρια γεωγραφικά γιατί να μην υπήρχε και Υπουργείο Αιτολοακαρνανίας φερ' ειπείν; Από την άλλη βέβαια, η κατάργηση του Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, θέλω να πιστεύω πως δεν θα σημάνει και την κατάργηση της Μακεδονίας και της Θράκης γενικως... Βασική προϋπόθεση.

Η καινούρια Κυβέρνηση Παπανδρέου και Συνεργατών ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών μας. Αυτό είναι καλό από τη μία πλευρά, από την άλλη όμως θέλει τεράστια προσοχή από πλευράς τους. Μη μας κακομάθουν και πολύ και ύστερα περιμένουμε να δούμε τα πάντα σε αυτή τη χώρα να λύνονται ως δια μαγείας. Το μικρό καλάθι είναι καλύτερο καμιά φορά. Χωράει λιγότερα, αλλά την κάνει τη δουλειά του.

Καλλιρόη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου